שאלות ותשובות נפוצות

עודכן: 03.10.2022
הרחב הכל
מהם תנאי הקבלה לתואר בוגר אוניברסיטה?

תנאי הקבלה לתואר הבוגר לפי מסלול לימודים מפורסמים באתר של אגף הרישום ומנהל התלמידים של אוניברסיטת תל אביב. ניתן גם ליצור קשר טלפוני עם המרכז למרשם בטלפון 03-6405550.

כיצד בונים סיסמה חדשה לשם כניסה למערכת הרישום לקורסים (בידינג)?

כדי לבנות סיסמה חדשה, יש להכנס לאתחול קוד מחשב לסטודנטיות.ם ולהזין מספר תעודת זהות, תאריך לידה וקוד אישי בעל 4 ספרות, שמתקבל בהודעת הקבלה לאוניברסיטה ממרכז המרשם.

לאחר מכן אפשר להיכנס למערכת המידע האישי ולמערכת הרישום לקורסים - בידינג.

ברישום לקורסים בשיטת הבידינג, אם כל הקורסים ממוינים במהלך השיבוץ לפי הניקוד בסדר יורד, מה קורה לקורסים שקיבלו אותו מספר נקודות?

במקרה זה מופעלת שיטה למיון הקורסים באופן אקראי בהגרלה ממוחשבת.

האם מובטח לי להתקבל לקבוצה כלשהי, בקורס מרובה קבוצות?

לא, בעיקר אם לא רשמת את כל הקבוצות האפשריות באותו הקורס.

האם אפשר להעביר נקודות מ-2 קורסים שונים לקורס אחד?

כן, ניתן להעביר נקודות מקורסים שונים לקורס אחד. בשיבוץ עצמו, לקורס המקבל, יועברו נקודות מקורס אחד בלבד.

האם ניתן להעביר נקודות ליותר מקורס אחד?

לא. לא ניתן לפצל את העברת הנקודות. יש לציין מספר סידורי אחר של הקורס אליו יועברו הנקודות במקרה של דחייה.

עד מתי אפשר להירשם ו/או לבטל רישום לקורסים?

המידע הנ"ל מופיע במערכת הרישום לקורסים - בידינג במידע האישי.

תוך כמה זמן ניתן להגיע לפטור באנגלית וכיצד נרשמים לקורסי האנגלית?

תלמיד.ה חייב.ת להגיע לרמת פטור באנגלית בפקולטה למדעים מדויקים בתום שלושה סמסטרים. רצוי לסיים את חובות האנגלית כבר בשנה הראשונה ללימודים ולא למשוך לסמסטר השלישי. רמת פטור באנגלית הוא תנאי הכרחי להמשך הלימודים. הרישום מתבצע דרך היחידה להוראת שפות, בנין ווב חדר 205 טלפון 03-6409681.

איך יודעים אם קורס בוטל?

לפעמים נשלחת הודעה אישית במייל ממרצה של קורס שבוטל/שונה. בכל מקרה, לפני היציאה מהבית, רצוי לבדוק בלוח המודעות באתר הפקולטה אם יש שינויים כלשהם במערכת.

כיצד אני מגיש ערעור על בחינה ותוך כמה זמן אקבל תשובה?

ערעור על בחינה מגישים במערכת מידע האישי לסטודנט. חל איסור לפנות למרצה או למתרגל.ת. ערעור מנומק יש להגיש תוך 5 ימים בלבד מיום סריקת הבחינה או פרסום הציון, המאוחר מבניהם. ערעורים המוגשים באיחור לא יטופלו. טופס הערעור מגיע למזכירות הבחינות. התשובה מתקבלת עד 10 ימים מיום סריקת הבחינה או פרסום הציון - המאוחר מבניהם ומוזנת במערכת המידע האישי לתלמיד כערעור מוצדק או ערעור לא מוצדק. מספר הטלפון במזכירות הבחינות לבירורים בנושא ערעורים הוא 03-6408338.

האם עלי להירשם לבחינה במועד ב' בקורס בו נכשלתי בבחינה במועד א'?

תלמיד.ה אשר לא ניגש.ה לבחינה או נכשל.ה בבחינה במועד א', רשומ.ה אוטומטית למועד ב' ולא צריך להירשם מראש לבחינה.

כיצד נרשמים למועד ב' לשם שיפור ציון?

תלמיד.ה אשר עבר.ה בהצלחה את מועד א' בבחינה ומעוניינ.ת לגשת למועד ב' על מנת לשפר את הציון, חייב.ת להירשם לבחינה לפחות שבועיים מראש דרך מערכת המידע האישי לתלמיד או דרך טופס רישום לבחינה לשם שיפור ציון באתר מזכירות הפקולטה. במידה ותלמיד.ה נרשמ.ה למועד ב' לשם שיפור ציון אך מתחרט.ת, עליו.ה להודיע על הביטול עד 3 ימים לפני הבחינה למזכירות הבחינות. חשוב לציין כי הציון של המועד האחרון הוא הציון הקובע.

אם אני מבקש לעשות פריסת לימודים, למי עלי לפנות ומה המשמעות?

תלמידות.ים אשר אינם עומדות.ים בעומס הלימודים לאחר הסמסטר הראשון ללימודים יכולות.ים להגיש בקשה לוועדת ההוראה של ביה"ס לפריסת לימודים - הכוונה לדחיית קורס אחד או יותר לשנה העוקבת. כל שינוי בתוכנית הלימודים חייב להיות מאושר ע"י ועדת ההוראה וכפוף לנוהל חידוש לימודים ותקנות שכר לימוד. פריסת לימודים בדרך כלל גוררת דחייה של מספר קורסים בשל אי עמידה בדרישות קדם. בנוסף, הרישום למעבדות, לתלמידות.ים שדחו את המעבדה, הוא על בסיס מקום פנוי בלבד. את הבקשות ניתן לשלוח דרך אתר מזכירות הפקולטה, פניות לוועדות-טפסים. החלטות הועדה מוזנות במערכת המידע האישי תחת "החלטות יחידתיות".

כיצד יש להגיש עבודת תזה בתואר שני?
איך עושים טופס טיולים בסיום הלימודים?

לשם ביצוע טופס טיולים, אין צורך להגיע לקמפוס. במערכת המידע האישי לוחצים על "בקשה לסיום לימודים", שהיא התחנה הראשונה בסבב ממוחשב הכולל את כל הגורמים הרלוונטיים הצריכים לאשר את סיום הלימודים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>