ביה"ס לכימיה מברך את ברה לויט על זכייתה במלגת קולטון היוקרתית לשנת תשפ"ה

ברה לויט היא דוקטורנטית בהנחייתו של פרופ' שלומי ראובני מהמחלקה לכימיה פיזיקלית

ביה"ס לכימיה מברך את ברה לויט על זכייתה במלגת קולטון היוקרתית לשנת תשפ"ה

ברכות לברה לויט שזכתה במלגת קולטון היוקרתית לשנת תשפ"ה על הצטיינות מיוחדת במחקר ובלימודים.

נושא המחקר של ברה הוא: פלוקטואציות במערכות מורכבות.

אקראיות (רנדומליות או סטוכסטיות) היא פן יסודי של הטבע. בהתקיימה מתממש סדר ומבנה בכאוס.

בדוקטורט שלה ברה לויט חוקרת אקראיות ואת ההשפעה של פלוקטואציות סטוכסטיות על מערכות מורכבות: מהילוכים מקריים ועד חלבונים.

קרן קולטון נוסדה בשנת 1988 על ידי סטיוארט וג'ודי קולטון מארה"ב, ומחלקת מדי שנה מלגות לארבעה או חמישה סטודנטים מצטיינים מכל הדיסציפלינות האקדמיות באוניברסיטת תל-אביב. הסטודנטים נבחרים על בסיס הצטיינות אישית במחקר ובלימודים.

המלגה ניתנת לשנה עם אפשרות הארכה עד ל- 3 שנים.

מטרת התורמים היא לסייע לחוקרים צעירים בעלי כישורים אקדמיים יוצאי דופן ופוטנציאל להתקדם בתחומם ללא צורך בחיפוש אחר מקורות הכנסה נוספים.