פסולת צמחית - להפוך אשפה למשאב. הפקת אתנול ממקורות פסולת צמחיים לשימוש כביו-דלק

במחקר זה, פותח ונבדק תהליך המתבסס על טיפול מקדים באוזון להפקת אתנול ממקורות פסולת צמחיים אשר מיועד לשימוש כביו-דלק. הוספת 20% אתנול לדלק בנזין אינה מצריכה התאמות מיוחדות לרכב, משפרת את ביצועי המנוע ומצד שני מקטינה פליטות מזהמות

פסולת צמחית - להפוך אשפה למשאב. הפקת אתנול ממקורות פסולת צמחיים לשימוש כביו-דלק

בישראל מופקים מדי שנה כ-3.5 מיליון טונות של פסולת צמחית המורכבת בעיקר מפסולת חקלאית, גזם יערות, גזם עירוני ופסולת נייר וקרטון. ללא כל פתרון מתאים אחר, פסולות אלו מוטמנות בדרך כלל או נשרפות בשדה. הפסולת הצמחית עשירה בתאית (כ-50%) ולכן יכולה להוות מקור טוב להפקת אתנול מסוכר מורכב זה. אולם פסולת זו מכילה גם אחוז גבוה של ליגנין, המעכב את תהליך הייצור.

 

המחקר של ד"ר יאן רוזן מהפקולטה למדעים מדויקים בהנחיית פרופ' הדס ממן מהפקולטה להנדסה עוסק באחת הבעיות הקשות בתהליך ההמרה של פסולת זו - סילוק הליגנין (וביטול ההשפעה השלילית והמעכבת שהוא גורם) תוך שימוש בתהליכי חמצון מתקדמים מבוססי אוזון. כמו-כן, נחקר השימוש בתהליכי חמצון מתקדמים המבוססים על אוזון כדי לפרק מעכבי תסיסה נפוצים בתעשייה הנוצרים כתוצרי לוואי מזיקים בתהליכי טיפול מקדים קונבנציונליים.

 

בנוסף, נבחן ההיבט הטכנו-כלכלי של תהליך מבוסס אוזון כקדם טיפול לייצור הביו-אתנול. לשם כך תוכננה ונבנתה מערכת פיילוט בקנה מידה חצי תעשייתי. פרויקט זה נערך בשיתוף עם כלכלנים ומהנדסים.

 

קישורים:

מאמר ראשון >

מאמר שני > 

מאמר שלישי >

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>